Schallfaktor – End Of Love EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 6]

Nya ep’n “End Of Love” med duon Schallfaktor låter ungefär som man kunnat vänta sig. Bullrande ebm-synthar tillsammans med smått disharmoniska stråkar surfar fram på ett snabbt dansant beat. Sången är rejält förvrängd och låter som en skruvad version av sången man oftast förknippar med exempelvis Agonoize.

Av skivans tolv spår utgör åtta stycken olika mixar på titelspåret “End Of Love” där bland annat Suicide Commando, Grendel och Nvmph märks bland remixörerna. De mixar jag uppskattar mest är signerade Grendel och Modulate, där den förra skrapar fram en betydligt mer harmonisk och sansad låt än i originalet medan den senare får till en rejält tung och fet version som till och med knäcker originalet.

Skivans återstående spår utgörs av två versioner av “Psychokiller”, småaggressiva “Zukunft” och helt strålande dansrökaren “Selbstmordgedanken” som bara den är värd skivans pris. Det är lustigt att en b-sida kan vara en ep’s bästa spår, samtidigt kan det vara ett uttryck för att man efter ett tag tröttnar på att lyssna på samma spår om och om igen, även om de det finns lite skillnader.

“End Of Love EP” är helt okej och innehåller en hel del örongodis, men blir tyvärr alltför träig i längden med alla mixar. Man får helt enkelt lyfta över guldkornen till sin mp3-spelare och glömma resten.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …