Asrai – Pearls In Dirt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Season Of Mist, betyg: 6]

Asrai har i påtagligt starka “Your hands so cold” och nästan new wave-aktiga singelsläppet “Sour ground” ett par potentiella hits från det här albumet. Holländarna lirar gothmetal där sångerskan Margriets starka stämma lyfter fram texter och melodier över gitarriff och stadiga trumbeats. Gruppen tillför knappast genren något nytt eller annorlunda, men de rockar bra, Sascha Paeth har givit plattan ett tydligt, distinkt och välljudande sound och låtmaterialet är inte tokigt. Visst kunde man önska något större variation och vissa låtar blir man kanske inte överlycklig av heller, men merparten är alltifrån fullt acceptabla till riktigt bra. Frågan är vad Asrai har för chans att hävda sig i konkurrensen bland alla dessa grupper med ett liknande upplägg. Bandet gör ingenting för att stå ut i mängden, utan förlitar sig fullständigt på kompetent framförd musik, en duktig sångerska och sina hårdrockiga kompositioner. Jag är tveksam till om det kommer att räcka, med tanke på hur otroligt många sådana här band som stuckit upp huvudena under flera år nu. Nåväl, framtiden lär visa Asrais popularitet på gothmetalhimlen. Jag nöjer mig med att rocka loss till aggressiva “Awaken”, spinna “Your hands so cold” några extra varv i CD:spelaren och njuta av den enkla men fina melodin i “Roses”. Har du intresse av stuket så ge Asrai en chans och lyssna på Pearls In Dirt.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …