All Ends – All Ends

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gun Records/ Sony BMG, betyg: 7]

Det vore en enkel match att förknippa All Ends med band som Nightwish, After Forever och Within Temptation då det första man lägger märke till är bandets bägge sångerskor Tinna Karlsdotter och Emma Gelotte. Men det vore också felaktigt. All Ends kommer visserligen att tilltala nämnda gruppers fans, men det här är ingen operametal med bombastiska körer och orkestrar, utan snarare högst kompetent, välspelad och kommersiellt gångbar hårdrock. Bandet har inte ens någon keyboardist (även om det förekommer lite keyboards på skivan), utan det är gitarrerna som dominerar ljudbilden, uppbackade av bas och trummor.
Idag känns det här närmast självklara konceptet rätt ovanligt, men samtidigt väldigt befriande, då vi redan har en uppsjö av symfoniska gothmetalband där alltför många låter alltför lika de övriga. All Ends lirar helt enkelt modern melodiös metal. Och de gör det bra. Punkt. Slut.
Vad jag uppskattar mest är bandets energi och driv. Det här är ingen musik man riskerar att somna till. Björn Gelotte och Jesper Strömblad (gitarrist och låtskrivare i In Flames) bildade gruppen 2003 och plattan som spelades in i Tyskland är bandets debutalbum. Soundet är kristallklart, sången utmärkt och ett flertal låtar känns som potentiella hits, medan några stycken passerar tämligen obemärkt förbi. All Ends är säkert ett skitbra liveband. Det låter så.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …