Dysfunctional By Choice – Travelling In Travel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakka r/ Sound Pollution, betyg: 3]

Travelling In Travel är dessa fransmäns debutalbum efter några demos och man ska väl vara lite extra snäll mot debutanter, men det är svårt i det här fallet. Jag har nämligen lyssnat igenom plattan åtskilliga gånger vid det här laget, men inte blivit ett dugg lyckligare än när jag hörde den första gången. Dysfunctional By Choice gör en osammanhängande och bitvis väldigt seg och tröttsam nu-metal med tradiga riff och opersonlig sång. Identitetslösheten genomstrålar för övrigt hela albumet och ingenting här känns originellt eller egensinnigt. Av tolv låtar – okay, några av dem är korta sekvenser och inte så mycket till låtar över huvud taget – finns det ingen jag känner behov eller lust att höra igen. De är helt enkelt för trista och intetsägande. Jag fattar inte vem som förväntas falla för den här smörjan och än mindre varför ett bolag som Drakkar satsat på just detta band. Världen är ju full av hårdrocks- och metalband som på alla plan är bättre än denna Paris-kombo. I positiv bemärkelse kan jag berätta att produktionen låter bra och visst, bandet lirar helt okay, men det är också de enda fördelarna med Travelling In Travel. Och det räcker ju knappast för att man ska öppna plånboken, eller hur? Nej, det här bandet får allt tänka igenom vad de ska åstadkomma framöver, annars är det för evigt kört. Ingen lär minnas denna CD vid nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …