Thursday , April 18 2024

Freezepop – Futurefuturefutureperfect

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Archenemy Record Company, betyg: 8]

Tredje albumet med Freezepop är något av en överraskning, och en positiv sådan. Trion har mognat och “Futurefuturefutureperfect” uppvisar en skön bredd med ett mognare och fetare sound än tidigare. Visst, man känner igen sig för gruppen har inte lämnat sina lite skruvade melodier eller sitt minimalistiska ljud, men det har utvecklats.

Till exempel kan man höra klassiska influenser i både inledande “Less Talk More Rokk” och “Do You Like My Wang tm?”. På det hela taget är låtarna mer helgjutna och nyanserade och Freezepop har slutligen lämnat allt som kunnat förknippas med electroclash eller spelmusik bakom sig. Vilket självklart är utmärkt. Även Liz, som tidigare ofta låtit ganska mycket likadant på de flesta låtar, visar sig ha ett betydligt bredare register än vad man annars kunnat anta. Dessutom förekommer duetter,som exempelvis “Frontload” och på ett spår, “Do You Like My Wang tm?”, är det enbart The Duke som sjunger. Favoriten är ljuvliga balladen “Swimming Pool” som i har potential att bli en klassiker och den självklara sista låten på ett dansgolv. Förutsatt att man kör med en avslutande tryckare förstås.

Freezepop tar med andra ord svängarna, i alla fall jämfört med tidigare alster, och “Futurefuturefutureperfect” är utan tvekan plattan med vilken dom skulle kunna nå ut till en bredare publik. Jag tror att båda sidor är mogna för det mötet nu. Själv anser jag det bara finnas en enda sak att säga, och det är Freezepop forever!!!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …