Doctors & Dealers – Confessions of a drunken mind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bluesong Records, betyg: 5]

Detta är mitt enmansband, berättar sångerskan som kallar sig Sparrow.
Och det finns saker som jag verkligen gillar med D&D. Ibland spelar Sparrow fin, känslig musik som tar och ger både från pop, jazz, folk och kabaret. I såna stunder kan D&D vara smått förtjusande, om än långt från oumbärlig.
Men lika ofta kommer jag på att både jag och Sparrow inbillar oss att hennes spretigt gulliga musik är bättre och coolare än vad den egentligen är, bara för att den låter annorlunda och konstigt.
Och även om jag faktiskt gillar detta när jag väl lyssnar på det, så har jag en ambivalent känsla för Doctors & Dealers. Och i slutet av dagen är det inte troligt att jag kommer att lyssna på denna skiva särskilt mycket mer.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …