Wednesday , April 17 2024

Age Of Jets – Music By Numbers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Damaged Goods, betyg: 8]

Age Of Jets från Hull i England (samma stad som underskattade Bowie-gitarristen Mick Ronson kom ifrån) agerar numer från Osaka i Japan där sångaren Mark Richardson bor. Om Music By Numbers är inspelat i Asien eller i Europa vet jag inte och inte spelar det någon roll heller. Däremot vet jag att detta är uppföljaren till debutalbumet Go Go Gadget Pop och singeln RPM som bägge gavs ut 2004. Jag vet också, efter några genomlyssningar, att Music By Numbers är ett rätt kul och intressant electropop-album. Nio låtar har åstadkommits med fantasieggande titlar som “Castrol GTX”, “Beep command”, “Vocoder for human” och “Robot boy”. Den här synthpopen är lekfull, lätt experimentell men inte på ett sådant vis att popådran punkteras. Den är nämligen även melodisk och charmig. Kanske bör jag även lägga till att den är typiskt engelsk på ett svårdefinierbart sätt. Under genomlyssningarna kommer jag att tänka på såväl Human League som tidiga John Foxx-plattor, utan att Age Of Jets låter som någon av dem. Hur den svenska synthpubliken kommer att ta emot Music By Numbers är omöjligt att sia om, men jag gillar plattan, inte minst för att den är mångbottnad och fri från simpelt dansanta rytmer. Det här är synthpop för dem som gillar att lyssna på musik, inte för dansgolvet. Men får bandet en hit lär den väl remixas och användas till sådana utsvävningar också. En intressant platta med många bra låtar är det, hur som helst.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …