Thursday , April 18 2024

Serpentine – Beauty Queen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 8]

Serpentine är en singersongwriter från Schweiz som skrivit sina låtar i Australien, England och på andra platser i världen, för att sedan ge ut albumet på B & B Records i Skellefteå. Om det betyder att världen är liten eller vidöppen får någon annan fundera över, men artisten i fråga är i vilket fall som helst intressant. Delvis har Serpentine en behaglig och något udda röst som ligger intimt långt fram i mixen och delvis har han komponerat ett gäng fina, melodiska poplåtar som inte alltid känns självklara. Ett par exempel på hans uppfinningsrikedom kan höras i “Walking disaster” och “Boy & girl”. Samtliga spår når kanske inte in i hjärtat, men genomgående hålls här en hög kvalitet och med sina körer, fioler, akustiska gitarrer och röst lyckas Serpentine öppna mina sinnen. Den mångfacetterade musiken är ofta vacker och vemodig, utan att bli deppig eller ångestladdad och tillsammans med ett glas vin under den mörka årstiden blir Beauty Queen ett trevligt sällskap. Om Serpentine blir ett namn på allas läppar är kanske tveksamt, då den här plattan inte känns vare sig förutsägbar eller hitlisteinriktad. Men jag tror absolut att killen kan få en hängiven kultpublik, liksom Antony & The Johnsons, genom att skriva och framföra så här pass snygga och överraskande låtar. Beauty Queen är både spännande, bra och lätt att ta till sig samtidigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …