Ludvig Svartholm – My hearts eyes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, BD Pop/ Universal, betyg: 5]

I pressreleasen talas det om samoanska tatueringar och en uppväxt i Afrika. Förmodligen för att 20-åriga Luleå-killen Ludvig Svartholm ska verka lite intressantare.
Jaha? Jag kunde inte bry mig mindre.
Det vore väl bättre att fokusera kring musiken, för den är faktiskt riktigt bra. Ludvig är en mjukrockande gitarrkille (fast han använder helt band med trummor, piano och allt) och i vanliga fall brukar jag ha svårt för såna. Kanske för att det finns så otroligt mänga av dem. Men Ludvig gillar jag. Inte så att jag går ner i spagat eller springer tio varv runt fotbollsplanen, men han är skön att lyssna på. Musiken är mjuk och följsam, han sjunger smekande och produktionen är bra. Låtarna är kanske inga direkta hits som hugger tag, men just här, just idag är Ludvig Svartholm ett riktigt trevligt sällskap.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …