Tuesday , April 16 2024

Ava Inferi – The Silhouette

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Season Of Mist, betyg: 7]

Grupper från Portugal brukar inte översvämma den svenska skivmarknaden precis, men här är några dysterkvistar från nämnda land. Ava Inferis sångerska Carmen Simoes sjunger såväl på hemspråket som på engelska. Vill ni höra mer av henne kan ni kolla in mörkermännen Moonspells återinspelning av Under The Moonspell som släpps av SPV, dit hon lånat ut sina vokala färdigheter. Gitarrist samt låtskrivare i Ava Inferi är Rune Eriksen vars namn ni kanske känner från Blasphemer och Mayhem. Det här bandets musik passar dock bättre in i ett goth- och doom-landskap. Musikerna lägger ut tunga ackord och riff som sakta får himlen att mörkna och Carmens operaliknande röst är som en näktergals ljuva stämma över den blygrå skyn. Övriga musikanter i gruppen är Jaime S. Ferreira på bas och Joao “Bandido” Samora på trummor. Vem som lirar piano framgår inte. Gruppen gav ut albumet Burdens 2006 och The Silhouette med sina nio låtar är alltså uppföljaren till debuten. Har du behov av att höra en blandning av Nightwish och Candlemass finns det all anledning att låna ut ett öra eller två till Ava Inferi. Och om vintermörkret inte räcker som depressionsframkallande så hjälper portugiserna gärna till att gräva fram dessa känslor inom dig. Fördelen med plattan är dock att vissa partier är riktigt vackra, så The Silhouette blir inte ensidigt dyster som i “tråkig”, vilket många doomband lätt tenderar att bli. Det här albumet funkar verkligen till vad den är ämnad.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …