Wednesday , May 22 2024

The Vision Bleak – The Vision Bleak

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Prophecy Productions, betyg: 6]

Vitsen med den här EP:n är lite tveksam. The Vision Bleak framför nämligen två låtar från sin nya fullängdare The Wolves Go Hunt Their Prey, en låt från 2005 års album Carpathia (A Dramatic Poem) och en låt från 2004 års The Deathship Has A New Captain. Kanske vill bandet eller skivbolaget bara ge ett smakprov på vad The Vision Bleak åstadkommer, kanske är den här EP:n ett sätt att casha in lite extra kulor på gammal material eller möjligtvis ett försök att ge gruppen lite extra medial uppmärksamhet inför släppet av nya fullängdaren.
I vilket fall som helst fattar jag inte varför de då inte postar denna fullängdare i sin helhet istället. Oavsett anledning till EP:ns existensberättigande, gör The Vision Bleak helt okay hårdrock med tydliga drag av old school gothrock. Musiken kan tveklöst uppskattas av fans till Moonspell, Sisters Of Mercy och annan dramatisk svartrock, vars frontfigur består av en man med mörk sångröst och ännu mörkare kläder. Själv tycker jag att dessa låtar är helt okay, även om de inte ger någon fulländad bild av bandet, men plattan lyckas åtminstone ge mig mersmak och det är alltid ett gott tecken. Vi får väl se om nya fullängdaren ramlar in på redaktionen så småningom och om den i så fall belyser meningen med det här släppet.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …