Thursday , April 18 2024

Crest Of Darkness – Give Us The Power To Do Your Evil

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music/ SPV, betyg: 6]

Så var det dags att hylla hin håle igen, denna gång i sällskap med de svartsminkade herrarna i norska Crest Of Darkness. Give Us The Power To Do Your Evil är bandets femte fullängdare och plattan är inspelad i Italiens huvudstad med Giuseppe Orlando som producent. Han har lyckats ge albumet ett fläskigt sound med bra tryck i och produktionsmässigt finns det inget att klaga på. Musikaliskt har vi hört det förut. Crest Of Darkness black metal går snabbt, har tyngd och energi, vilket ger den existensberättigande inom en genre som vid det här laget känns rätt svår att förnya. Och förnya någonting gör inte Crest Of Darkness heller. De öser järnet, skriver låtar som heter saker som “Antichrist”, “Cadavergod” och “Crossing the gates of hell” vars texter väses fram av Ingar Amlien som om tiden stått stilla under de senaste 15 åren. Gruppens musik är baserad på bas, gitarr och trummor, så här snackar vi old school utan ambition att vara någonting annat än vad det är. Melodier står knappast i centrum, även om de dyker upp ibland som i “Revenge complete” och “Part 66 – becoming God”. Krutet har istället lagts på ös och råkraft i första hand. Give Us The Power To Do Your Evil är utmärkt att headbanga till. Plattan rockar som fan (i ordets rätta bemärkelse) men jag hittar inget innehåll som gör den till mer än bra, tillfällig underhållning. Helt okay metal bara.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …