Saturday , April 20 2024

Revenge Of Lorenzo – Revenge Of Lorenzo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, , betyg: 7]

Revenge Of Lorenzo har inte spelat live ännu, men det ska ske i slutet av 2007. Dessförinnan får vi njuta av deras självbetitlade sexspårs-platta. Och njuta gör man under merparten av den halvtimme skivan ljuder. Bandet bildades för ett par år sedan, men medlemmarna har digra erfarenheter av andra band och studiojobb, så det är inga nykläckta duvungar som gör den här musiken. Lorenzo-killarna spelar en rockmusik som är svår att associera till befintliga band. Den viskande, drömska sången kommer ibland att få mig att tänka på The Jesus & Mary Chain. Det händer att kompet påminner om Siouxie & The Banshees och kanske även The Cure emellanåt. Samtidigt låter inte Revenge Of Lorenzo som någon av dessa grupper heller. I “Give me the money” spricker nämligen The Jesus & Mary Chain-liknelsen helt, då herr Mäenpää ändrar sångstil och plötsligt låter som en psykedelisk Sylvester på rösten. Trots att de bästa låtarna är tämligen lätta att ta till sig, inte minst för att melodierna har en förmåga att nå fram, så känns inte den något brötiga musiken inställsam eller tillgjort kommersiell. Den lever sitt eget liv på sina egna villkor och fyra av de sex låtarna får mig att gå igång. De två överblivna “icke-favoriterna” framstår mest som okay, då de inte riktigt har förmågan att gripa tag. Det ska bli riktigt intressant att se vilken väg Lorenzos hämnd kommer ta framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …