Wednesday , April 17 2024

Rentrer En Soi – The Bottom Of Chaos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records / Sound Pollution, betyg: 6]

Rentrer En Soi är ett japanskt band, hemmahörande i metropolen Tokyo. Gruppen lirar en blandning av melodiös hårdrock och lugnare, nästan popiga låtar. Rentrer En Soi har existerat sedan 2003 och The Bottom Of Chaos är gruppens tredje fullängdare. De har även spelat in ett minialbum och medverkat på samlingsplattan Genkokujou. The Bottom Of Chaos är knappast något unikum av briljans eller nyskapande hårdrock, men det är en fullt acceptabel platta inom genren. Bandet skapar en hybrid av modern metal och 80-talsinfluerad hårdrock. Ibland påminner de om japanska Earthshaker som också lirade melodiös metal och lyckades nå vissa framgångar i Europa. Egentligen har väl inga japanska hårdrocksgrupper blivit riktigt stora här. Murasaki, Flower Travellin´ Band, Strawberry Path, Far East Family Band, Blues Creation, Shinki Chen, Flied Egg och Speed Glue & Shinki var samtliga aktiva på 70-talet men inget av dem kan ses som mer än obskyra fotnoter i europeisk rockhistoria. På 80-talet lyckades Honjoh Misako, Bow Wow, Loudness, Earthshaker, Dead End och E-Z-O få vissa framgångar, men inte heller dem hamnade bland de riktigt stora banden. Troligtvis når Rentrer En Soi inte mycket längre än sina föregångare. Det hindrar dock ingen från att upptäcka de lugnare partierna som känns typiskt österländska och är behållningen här.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …