Dekad – Confidential Tears

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, BOREDOMproduct, betyg: 6]

Om första plattan med franska Dekad mer eller mindre låg i korpdivisionen så nosar nya albumet “Confidential Tears” på elitnivån. Detta trots att produktionen fortfarande känns lite grov ibland. Det som räddar situationen är tempot, ljuden och melodierna, områden där mycket har hänt sedan debuten. Dekad levererar snygg synthpop med vissa drag av ebm. Det jag i första hand kommer att tänka på är Colony 5’s brillianta debutskiva, även om Dekad inte riktigt når hela vägen fram. Men spår som “Dive” och “Once Again” ligger inte långt efter.

Allt funkar utmärkt fram till skivans sista tredjedel, Dekad börjar vackla betänkligt, men trion lyckas ändå undvika att klappa igenom fullständigt. Dock ser framtiden ljus ut, i alla fall om jag får gissa. Om Dekad fortsätter att utvecklas på samma sätt som under de gångna åren så är jag övertygad om att nästa skiva kommer att kvala in på det årets lista över de tio bästa elektroniska album.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …