Thursday , June 20 2024

The Carny – Så Låt Oss Varmt Och Hjärtligt Välkomna The Carny

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Brunljud/ Dead Frog, betyg: 8]

Nio pers av bägge könen utgör The Carny från Laholm i Halland. Denna mindre armé av musikanter spelar 60-talsdoftande popmusik med mycket värme. Gruppen har medverkat med låtar i TV-serier som Desire och Fashion House, spelats på radio och förra året gjorde de en jullåt som P3 Morgonpassets lyssnare röstade fram till årets bästa jullåt. Inte illa för ett band som då inte ens hade givit ut en CD, utan bara släppt sitt material via nätet. Men nu finns här i alla fall en fullängdare med en onödigt lång titel och ett mycket charmigt och trevligt innehåll. Från Beatlesinfluerad pop till medryckande ska-rytmer i “Every woman every man” gungar The Carnys tolv låtar fram i maklig takt, ofta försedda med snygga, ibland lite vemodiga melodier och hela tiden med bra sång. Nyskapande är det visserligen inte, men framförandet vittnar om mycket hjärta och värme, och så länge en grupp skriver och handskas med ett nostalgiframkallande högkvalitativt material som detta, är inte jag den som tänker klaga. Får The Carny det mediala utrymme som krävs – och de verkar ju vara på bra väg – så kan jag tänka mig att de också suger till sig en riktigt stor och blandad publik. Oavsett om man gillar The Byrds, Beatles, Roy Orbison, The Boppers, power pop eller viss alternativrock och garage så borde The Carny kunna bli en ny favorit. Jag tycker att det här är skitbra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …