Wednesday , May 31 2023

Ashbury Heights – Three Cheers For The Newlydeads

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Out Of Line, betyg: 9]

Så var det äntligen dags för den efterlängtade debuten.
När jag fick höra de två demoplattorna ifrån Anders och Yasmine i början av 2006 så anade jag stordåd. Efter en lång process så är den 15 låtar långa debutskivan (otroligt, en skiva med fler än tio spår) äntligen här.
Jag kastas direkt in i en värld av superba melodier, kaxig sång och underbara refränger som faktiskt fyller en funktion.
Faktum är att flera låtar på denna platta tillhör det bästa jag har hört i år och det säger inte lite. “Smaller” och “Derrick is a Strange Machine” är två av dem. Det är inte musik som bryter nya marker och Yasmines engelska kanske inte är från den bästa av två världar på alla låtar, men det finns en stämning som svävar över hela produktionen, så underbart bra och konsekvent genomfört. Svensk synt har aldrig låtit bättre. Jag älskar detta.

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …