Super Furry Animals – Hey Venus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Rough Trade, betyg: 6]

Jag har begränsad kännedom om SFA men har förstått att det är ett ganska experimentiellt band som man inte riktigt vet vad man ska vänta sig av. Ena stunden psykedelisk rock, i nästa britpop och i nästa elektronisk rock. Här låter det walesiska bandet ofta orkestralt och avancerat som ELO, men mest vill jag nog beskriva “Hey Venus” som en ganska rak popplatta. Inte sällan kryddad med stråkar, blås och annat skoj.
“Hey Venus” är bandets åttonde platta på elva år och sägs handla om Venus urbaniseringsprocess. Musiken spretar också som en stadsarkitekt utan byggnormer att följa. “Run – Away” låter som nåt Suede glömde spela in, “Show your hand” doftar nämnda ELO och “The gift that keeps giving” har faktiskt Bee Gees-påminnande sång.
Inte riktigt min kopp te, men habilt hantverk har ändå en förmåga att väcka en aning intresse.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …