Chamber – Transitions

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol/ Sound Pollution, betyg: 8]

Ännu en lyckad platta från spännande skivbolaget Trisol här. Den här gången är det
Chamber med sångaren, gitarristen och kompositören Marcus Testory som har gjort ett
utmärkt album. Det är dramatiskt som ett slott om vintern med röda sammetsdraperier och
stora gyllene speglar där enorma ljusstakar lyser upp skuggorna i de gigantiska rummen.
Chambers orkestrala sånger och mörka sångröst påminner starkt om Nick Cave och i
viss mån även om Einstürzende Neubautens mindre experimentella spår. Musiken är lika delar mörk och romantisk, den är varm och vacker, behaglig och fantasieggande. Testory har ett förflutet i 80-talsgruppen A Wedding Anniversary och har även medverkat som skådis i Highlander – The Series. Till sin hjälp har han musikanter från Neue Philharmonie Frankfurt. Många av dessa orkestermedlemmar har även spelat med Jethro Tull och Deine Lakainen, men även med Sarah Brightman och Helloween.. Transitions är alltså en platta gjord av proffs och den värmer gott under svinkalla vinternätter och frostfrusna morgnar. Möjligtvis kunde CD:n mått bra av att inte vara fullt så lång som den är och vissa låtar kunde kanske ha utvecklats en aning mer, men det är de enda kritiska reflektioner jag kan uppbåda. Transitions är ett elegant och utsökt verk, mycket stämningsskapande och fint.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …