Henrik Skanfors – The Last Gash

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Egenfinasierad, betyg: 6]

“The Last Gash” en klart lysande liten pärla bland de massor av egenproducerade och egenfinasierade skivor som den moderna tekniken möjliggör. Henrik Skanfors är en utmärkt kombination av Bright Eyes, José Gonzales och John Alexander Ericson. Han bjuder på intimitet, på softa stämningar och massor av känslor. Spår som “Smoker’s Wodow” och “Incognito” har redan hunnit att bli klassiker i min mp3-spelare. Och fler spår har potential att växa sig dit på sikt.

Det skulle inte förvåna mig ifall Henrik Skanfors snart återfinns på Imperial, Labrador eller Adrian eller någon annan av alla de utmärkta små etiketter som räddar oss från att fullständigt drunkna i Idolrelaterad musik. Till dess är han tillgänglig digitalt på exemelvis CDON.com och iTunes.

Om Webbmaster

Kolla även

Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett …