Dia Psalma – Djupa Skogen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kaos & Skrål/ Border Music, betyg: 7]

Efter 11 långa år är Dia Psalma tillbaka med ny fullängdare och nytt material. Bandet bildades redan 1993, efter att Strebers trummis omkommit i en bilolycka, men Djupa Skogen är trots tidsaspekten bara deras femte album. Dia Psalma var rätt stora inom svensk punk i mitten av 90-talet och gjorde sig verkligen ett namn. Varför de inte fortsatte att smida medan järnet ännu var varmt är en gåta för en utomstående, men viktigare är att kvartetten återigen stod på de svenska scenerna 2006. Och viktigast av allt är att Djupa Skogen är ett riktigt bra come backalbum. Soundet är fläskigt, melodierna fungerar väldigt ofta, det larmas på bra och de svenska texterna är tänkvärda och inte så självklart svartvita som annars är vanligt inom svensk punk. Det känns med andra ord som att bandet jobbat rätt hårt med den här plattan. Även om det är tveksamt ifall Dia Psalma når tillbaks till nivån för storhetstiden så har Djupa Skogen kapacitet att väcka de gamla fansen till liv, men även att erövra nya, hungriga skaror. Med utmärkta låtar som den melodiösa “Norrsken”, rockiga “Lösningen”, “Blod” som handlar om fotbollshuliganism, den tyngre “Spelet helvetet” med sin catchiga refräng och svängiga singelsläppet “Som man är” förtjänar killarna de nya framgångar de kan få. Sedan får vi ju hoppas att det inte tar lika många år till innan den här CD:n får en uppföljare.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …