The Great Transmission – This Is The Tide

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Egenproducerat / Demo, betyg: 5]

Den här demon med The Great Transmission kom ut redan 2005. Varför den skickas ut nu som först till tidningarna vet jag inte. Hur som helst är The Great Transmission ett screamo-indie-band vars musik är rätt kaotisk och stökig. Skriksången blandas upp med mer melodiösa sånginsatser som gör helheten något lättare att stå ut med, men den här typen av frustrerad tonårsångest ger mig faktiskt ingenting annat än huvudbry. Men visst är musiken proffsigt framförd och killarna kan lira, men de gör det inte direkt lätt, vare för sig själva eller lyssnarna. Bäst blir The Great Transmission när de lugnar ner sig lite och låter melodierna skapa grund, men tyvärr råder inte stillheten någon längre stund innan nästa attack exploderar mot trumhinnorna. Screamo-sång är för övrigt en i mitt tycke helt ointressant företeelse, och den som gillar sådant kommer säkert att vara mer positivt inställd till det här bandet än vad jag är. Själv tycker jag nämligen att The Great Transmission är som allra bäst i “Johnny Weissmüller and the Dolphin” där det faktiskt visar sig att Oskar Karlén kan sjunga. Det borde han fortsätta med istället för att gasta lungorna ur sig, enligt min ödmjuka åsikt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …