Friday , February 23 2024

Mando Diao – Never Seen the Light of Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Majesty/EMI, betyg: 7]

Jag har alltid tyckt bäst om Mando Diao på skiva. I inspelad form finns ett större lugn hos Borlängegruppen som live förloras helt bland distade gitarrer och en varje gång övertaggad Gustav Norén. I det lugna har Mando Diaos storhet alltid funnits, varför det inte är en överraskning att det är just Björn Ohlsson som har producerat deras fjärde och starkaste skiva.

Musiken på Never Seen the Light of Day är inte direkt spännande (som i nyskapande) men låtsnickeriet har utvecklats. Här finns återigen den råhet som gick förlorad efter debuten men den här gången drivs låtarna inte av testosteron lika mycket som finess och nyans. Melodierna är enkla men inte banala, det är tydligt utan att bli ointressant. Bäst är titelspåret, möjligtvis Mando Diaos absolut starkaste låt hittills.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …