Saturday , April 13 2024

Thomas Denver Jonsson – The Lake Acts Like An Ocean

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kite Recordings, betyg: 6]

Thomas Denver Jonsson har en rätt speciell röst som drar min uppmärksamhet till sig. På The Lake Acts Like An Ocean finns också en handfull låtar som jag tycker mycket bra om och plattan serveras i ett stiligt konvolut. Problemet är dock att albumet blir lite enformigt i längden. Det är genomgående lugn musik som bjuds, med få tempoökningar och således förmår mannen bakom musiken inte att upprätthålla mitt inledande intresse hela vägen.
Jag känner jag mig lite splittrad till denna skapelse. Först trodde jag att ett flertal lyssningar till skulle sätta saker och ting på sin rätta plats, men efter att ha hört skivan en massa gånger vid olika tillfällen förblir det första intrycket intakt. The Lake Acts Like An Ocean är bra, men hade vunnit på att kortas ner en aning.
För er som inte har hört artisten ifråga kan jag berätta att Thomas Denver Jonssons indie-folk påminner en hel del om Neil Young i hans lugna stunder, minus de gitarrexcesser den sistnämnde kan flyta iväg på. Det här är Jonssons tredje platta under eget namn, men han medverkar också i A Perfect Friend och driver dessutom vinyletiketten Going Places. Låna den här plattan ett öra om du har intresse av genren. Den har tveklöst sina fina stunder och så här i höstmörkret är den som en kopp te och ett levande ljus till regnsmattret mot rutan.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …