[:SITD:] – bestie:mensch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Accession Records, betyg: 8]

Det räcker med at jag hör det första tio sekunderna på [:SITD:]’s nya platta “bestie:mensch” för att jag skall bli lycklig. Det är precis så übertungt, så brutalt släpigt och så mörkt som man kunde väntat sig. Egentligen är det precis som det brukar vara, men det gör inget eftersom det är så bra. När sedan upptempospåren kommer blir det bara ännu bättre och jag inte låta bli att spontanle. Låtar som “Stammheim”, “Kreuzgang V.2” och “Propaganda” är så sabla mäktiga att man måste hålla i sig för att inte trilla omkull. Och till den som avfärdar [:SITD:] som själlöst bröt vill jag uppmana till lyssning av skivans sista spår, “Heroic”, som bevisar att även i den tuffaste miljön finns det oväntade nyanser som överraskar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …