The Bell – Make Some Quiet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Badman Recording/ Border, betyg: 5]

Svensk gitarrpop med anglosaxiska retrorötter är vad The Bell bjussar på och Make Some Quiet är en småtrevlig platta. Gruppen har jämförts med The Mighty Lemondrops, House Of Love och The Church: band som inte fascinerade mig märkbart när de var som hetast och vars plattor jag inte spelar ofta idag heller. Det här albumet kommer förmodligen att hamna i samma hög efter en månad. För mig är den här typen av pop godkänd underhållning för stunden, men inte tillräckligt spännande eller känslomässigt engagerande för att det ska bli ett långlivat förhållande. The Bell gör sin grej bra, plattan låter proffsig och några låtar här och var har det där lilla extra, men av tretton spår är alltför få av sådan karaktär att jag får någon ihållande kick. Rent objektivt är jag dock säker på att andra kommer att gilla Make Some Quiet i större utsträckning. Vissa framgångar har uppenbarligen rönts i USA till exempel. Och visst, The Bell har kvalitet i framförandet och i en del av sina kompositioner, men det hjälper inte. Jag hittar inte särdraget som gör bandet oundvikligt att investera i. Då kan man fråga sig varför man ska köpa en skiva med The Bell istället för någon av gruppens influenser? Men lyssna på “On and on”, “Celebrate the good times” och “Target group”. Avgör sedan själv. Kanske är du mer popsnöre än jag och kan skatta Make Some Quiet högre.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …