Daniel Lemma – Somebody on your side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Dextra, betyg: 6]

Daniel Lemma höll på med sin musik hemma i Göteborg och jalla, jalla, jalla så hamnade han i den där Josef Fares-filmen. Och jalla, jalla, jalla så pratade alla plötsligt om den där låten “If I used to love you” som var ny men som lät som gammal svängig 60-talssoul. Och jalla, jalla, jalla så hade Daniel Lemma slagit igenom och jalla, jalla, jalla så är vi framme vid hans fjärde skiva.
Daniel Lemma kör på med sin klassiska gammeldags soul-stil och jalla, jalla, jalla så stod det en sexa som betyg på en skiva som låter snyggt retro och soft behagligt men egentligen inte engagerar särskilt mycket eller säger något som helst om mitt liv eller vår tid. Och jalla, jalla, jalla så var recensionen över utan att en enda gång nämna vad den där Fares-filmen hette som Daniel Lemma kan tillskriva all sin framgång.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …