Wednesday , July 17 2024

Darude – Label This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, HMC, betyg: 7]

Nämen, vad hände här?
Darude, som hade en klubbhit med Sandstorm för sju år sedan, har inte varit speciellt aktiv sedan 2003. Jag hade i stort sett räknat ut honom totalt när denna nyhet nådde mig. Helt plötsligt sitter jag här med hans nya platta Label This och inser förvånande att detta är svinbra.
Det tidigare materialet har inte imponerat på mig alls. Det kändes som att det var rätt medioker klubbtrance (läs: flera versioner utav Sandstorm) som representerades på båda föregående fullängdarna.

Och med en kovändning så kommer finländaren Ville Virtanen med sin tredje platta som slår ner som en bomb i mina öron. Här presenterar han en enormt kraftfull trancemusik som är starkt uppbyggd av tech-house och grymt svängiga electropartier. Samtliga spåren utmärker sig på helt olika sätt, det enda de har gemensamt är att det får mig att vilja dansa och dansa och dansa.
Öppningsspåret “My Game” låter som en rocklåt i ungefär 20 sekunder, sedan klipper Ville in en helt störd housebild som senare bildare till ett dansparty utan dess like och efter det är det kört. Skivans alla spår känns mer eller mindre som enskilda hits och den enda låten som påminner om gamla Sandstorm är “In The Darkness”.
Spår som “Label This” och “For Those I Love” ger mig en energisk kick och jag vill bara bege mig ut och springa med denna musik högt pumpande i mina öron.

Jag måste säga att jag mår som allra bäst när det kommer en ny dansskiva som verkligen levererar, utan att behöva riva nya gränser. En skiva man kan lita på i alla väder.
Darude presenterar klubbmusik som fungerar lika bra på den lokala baren som på Stureplan.

Detta är på sina ställen absurt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …