Swiss Boarding School – Vol 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fair Frank/ Bonnier Amigo, betyg: 7]

Okay, Swiss Boarding School gör kanske inget som kommer att förändra världen med de sju låtar som debutplattan innehåller, men det förtar ändå inte känslan av att Vol 1 är en riktigt trevlig popplatta. Manlig och kvinnlig sång delar på utrymmet och bandet framför charmig disco i “Disco/Soul”, det blir lounge-underhållning i singelspåret “She´s so nice, she´s from Sweden” och instrumentalmusik i “Drum solo”. Swiss Boarding Schools musik är egentligen som gjord för en skön sommarförmiddag i hängmattan, men den fungerar även på det softa, nattliga partyt där martinidrinkar serveras under färgglada lyktor. Det här är helt enkelt ett soundtrack till den del av ditt liv då slapp avkoppling står som nummer ett på schemat. Det i sin tur betyder inte att det är någon muzak Swiss Boarding School framför. Tvärtom är det fina med Vol 1 att plattan fungerar utmärkt, såväl som bakgrundsmusik som för mer aktiv lyssning. Ulrika Sandströms röst, som dominerar materialet, är av den mjuka, följsamma sort som inte kräver något av lyssnaren. Det är således bara att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och njuta av hennes vokala insatser, samt den eleganta soulpop resterande gruppmedlemmar skapar på denna mini:CD.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …