Bobby – The Ghost Of You Remains

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Memento Materia, betyg: 7]

Jag vet inte hur stora Bobby är, men jag upplever inte att dom ännu slagit igen på allvar. Och det förvånar mig. Julian Brandt är en utmärkt låtsnickrare, och i sällskap med Torben Doe blir det till och med ännu bättre. Ändå kan jag inte påstå att Bobby gör något större väsen av sig. Varför inte?

Utan att vilja bli tjatig tror jag att Bobby hamnat i den klassiska “pop vs synth”-fällan. Det mesta som får speltid i radion idag är framställt på elektronisk väg, men så länge artisterna ger sken av att komma från pop/rock/disco/r’n’b etc så är allt lugnt. Men så fort en artist uppfattas ha rötter i det som lite onyanserat kallas för synth så är det kört. Och då tycks man vara dömd på förhand. Kanhända dras Bobby med just det problemet.

Men om jag har fel, då är jag övertygad om att genombrottet är på väg. “The Ghost Of You Remains” är en utmärkt poplåt som slår mycket av radioskvalet på fingrarna. Ta en nypa Universal Poplab, en nypa Melody Club och ett uns Kamera och koka ihop det med klassisk svensk gladpop så uppstår Bobby anno 2007. Och det låter mycket lovande inför kommande albumet.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …