Jonteknik featuring Iebole – The Space Beneath Your Feet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tina Arwidson)

[singel, Jonteknikmusic, betyg: 7]

“The Space Beneath Your Feet” är ett spännande och talande exempel på hur framtidens alternativmusikscen formas via nya kanaler. Jon Russell, som döljer sig bakom Jonteknik, fann skotsk-italienska Iebole via Myspace och fascinerades av hennes röst. Han föreslog ett samarbete och producerade en musikalisk grund. Iebole skrev texten och spelade in sin sång, skickade tillbaka materialet till Jon som slutligen lade sista handen på singeln. De har aldrig ens mötts.

Bristol-baserade elektromusikern Jon Russell har skrivit musik sedan 1994 och i bagaget har han bland annat ett prestigefyllt samarbete med duon OneTwo, som består av inga andra än Claudia Brücken (Propaganda) och Paul Humphreys (OMD), på debutalbumet Instead som släpptes tidigare i år.

Andra samarbeten har följt därpå och med singeln ifrån det kommande albumet visar Jon Russell att hans elektroniska ljudmattor har lyskraft och styrka nog att stå på egna ben. Ieboles mjuka röst passar perfekt till exaktheten i den melodiska synthmattan. Jon låter sig influeras av elektroniska mästare som Kraftwerk, Vince Clarke och Jean-Michel Jarre men skapar med hjälp av spännande vokalistsamarbeten en helhet som snarare andas Pet Shop Boys-pop än synth. Det här är ett album att se fram emot.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …