Saturday , April 20 2024

London After Midnight – Violent Acts Of Beauty

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol/ Sound Pollution, betyg: 7]

Mannen bakom namnet London After Midnight, Sean Brennan, har skapat en riktigt intressant och varierad synthdominerad platta i och med Violent Acts Of Beauty. Här finns stunsiga “Feeling fascist?” vars refräng och verser dunkas in i kroppen med militaristisk musikalisk kraft. Här finns “Nothing´s sacred” i en vanlig och en remixad version. Låten är Guds svar på “A letter to God” från London After Midnights andra album Psycho Magnet. Här finns också flöjtförsedda “America´s fucking disease” som behandlar USA:s maktfullkomlighet under Bush-regimen. Men givetvis kan låten appliceras på andra länder och dess politiker lika väl. Det bjuds på många starka låtar, många utmärkta melodier, många tankeväckande texter och intressanta låtskapelser på den här CD:n. Atmosfären är mörk, men den är aldrig instängd eller apatiskt depressionsframkallande. Istället släpper Brennan in ljusglimtar, stunder av skönhet och luft. Texterna må vara samhällskritiska, men de murar inte in sig i specifika händelseförlopp, utan kan tydas och tolkas ur ett flertal perspektiv, beroende på vem som lyssnar. Och givetvis kan man njuta av det här albumet även om man skiter i lyriken. Violent Acts Of Beauty är helt enkelt en riktigt bra, mångfacetterad platta. Och bra låtar är alltid bra låtar. Alla håller inte hela vägen, men merparten intresserar åtminstone mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …