Wednesday , April 17 2024

Boeoes Kaelstigen – Pan European

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Adrian Recordings, betyg: 6]

Adrian Recordings har mest gjort sig känd som ett skivbolag för indiepop. Här har funnits namn som David & the citizens, Björns Vänner och Laakso. Duon (Tor och Leo) med det konstiga namnet Boeoes Kaelstigen använder dock inga spretiga elgitarrer utan låter tangentbordet tala.
“Pan European” är en fyrspårs-EP med sköna elektroniska toner nånstans i ett skymningsland mellan techno, house och ambient. Instrumentalt och taktfast. Sökande blickar på futuristiska nattlubbar. Drama och glam. Fara och romantik. Jag tror jag gillar det.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …