Thursday , October 6 2022

Boeoes Kaelstigen – Pan European

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Adrian Recordings, betyg: 6]

Adrian Recordings har mest gjort sig känd som ett skivbolag för indiepop. Här har funnits namn som David & the citizens, Björns Vänner och Laakso. Duon (Tor och Leo) med det konstiga namnet Boeoes Kaelstigen använder dock inga spretiga elgitarrer utan låter tangentbordet tala.
“Pan European” är en fyrspårs-EP med sköna elektroniska toner nånstans i ett skymningsland mellan techno, house och ambient. Instrumentalt och taktfast. Sökande blickar på futuristiska nattlubbar. Drama och glam. Fara och romantik. Jag tror jag gillar det.

Om Webbmaster

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …