Thursday , July 25 2024

Torche – Torche

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rock Action Records/ PIAS, betyg: 5]

När bandet Floor lade ner 2004 startade Steve Brooks och Juan Montoya Torche istället. Tillsammans med ett par nya medlemmar spelades det självbetitlade albumet in, som nu är återutgivet i remastrad form och toppad med en bonuslåt. Florida-gruppen lirar tung stoner med drag av doom och låtarna är, bortsett från den nio och en halv minut långa skapelsen “The last word”, inte längre än vanliga popsånger. Ibland som i “Vampyro” och “Fire” har bandet dessutom blandat upp de feta riffen med melodier som ligger närmare pop än hårdrock. I andra fall finns här psykedeliska tendenser, men stonerbrölet är vad som känns mest genomgående på Torche. Gillar du band som Queens Of The Stone Age finns det således all anledning att utvidga skivsamlingen med den här. Själv tycker jag att den fuzzdränkta plattan är trevlig att lyssna till emellanåt, men den ger mig inte samma kick som Asteroid eller Truckfighters senaste två album. Delvis tycker jag att Torche förlorar på att göra så många korta låtar, flera stycken är inte ens två minuter långa, och de har en förkärlek för rätt abrupta slut som gör det lite svårt att hänga med i svängarna. Men det här är alls ingen dålig halvtimme, så ge amerikanarna en chans om du vet med dig att du har en förkärlek för genren. Jag tror att bandet har mer än så här att ge framöver, så hittills nöjer jag mig med att konstatera att Torche är ett lovande nytillskott på tunggungarhimlen.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …