La Fleur Fatale – Night Generation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Killer Cobra Records, betyg: 7]

60- och det tidiga 70-talets psykedeliska pop fortsätter än idag att inspirera och influera unga, moderna band. En del lyckas bättre och en del sämre med att förnya och förvalta arvet. La Fleur Fatale hör tveklöst till den första kategorin. Night Generation kryllar av utsökta melodier, flummiga stämningar och haschrökiga sångstämmor. Det går att spåra The Who i “Sister fatale” och Rolling Stones i “Swift flash of mind”, men låtarna känns aldrig stulna eller karbonkopierade. La Fleur Fatale tycks i första hand satsa på att skriva starka låta, vilket de lyckas väldigt bra med. Jag kommer ofta att tänka på Robyn Hitchcock som också gör fantastisk musik med samma psykedeliska utgångspunkt. Och visst vore det en lätt sak att räkna upp en massa 60-talsband vars vibbar man kan spåra här, men det känns tämligen meningslöst att göra det. La Fleur Fatale står på egna ben. Med det inte sagt att varenda låt är en hippie-hit. Vissa spår blir lite såsiga, men merparten fungerar för min del och jag kan bara hoppas att bandet inte redan spillt sitt bästa krut i och med detta debutalbum. Jag vill dessutom påpeka att CD:konvolutet som kan vikas upp likt ett kors, som innehåller bilder på bandet och deras sångtexter är snyggt, så köp istället för att ladda ner den här plattan. Det förtjänar både bandet och skivbolaget. Det här är nämligen retro på rätt sätt.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …