Elektrons – Get Up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Wall Of Sounds/ PIAS, betyg: 6]

Den här CD:n innehåller fyra remixar av titelspåret och ytterligare en låt, kallat “Joy”. De två första versionerna av “Get up” består av funkig disco med dansant sväng. Även om bägge har sina poäng och funktion på dansgolvet så känns de inte särskilt nyskapande. Tvärtom. Ungefär så här har discomusik låtit sedan 70-talet, men mest påminner dessa versioner om Technotronic av någon anledning. Tredje remixen däremot, kallad “Herve gets down remix” är en elektrisk, elektronisk galen-mix som svänger stenhårt och som borde intresse fans av elektronica. Den är mycket effektfull, sparsmakad och tilltalande. Låten “Joy” är softare soul som sakta byggs upp tills discorytmen tar över. Även om “Joy” inte är någon given hit så är den lyssningsvärd. Jag kommer att tänka på discomusikens gay-ikon Sylvester när jag hör den. Och det är en positiv association. Den sista och avslutande remixen av “Get up” är instrumental och tillför inget nytt. Det här är en helt okay singel, men det skulle vara mer givande att höra en fullängdare med Elektrons.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …