Exx – Emois Et Toi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 8]

Exx är från Paris och består av Fred, Lula och den före detta Les Negres Vertes-musikanten Mich Oshowiak. Här handlar det om sensuell och melodisk synthpop på franska och jag gillar bandets blandning av manlig och kvinnlig sång. Melodin i “Emois et toi” är fin och som gjord för regniga höstkvällar, men frågan är om inte “Juste par amour de toi” är ännu bättre. Tempot går aningen saktare, Lula sjunger än mer viskande och det händer grejer på syntharna hela tiden. Bandet skapar en läcker atmosfär, en småsexigt vemodig känsla och de låter så typiskt franska som det bara går. Det här är en mycket intressant grupp som med enkla medel skapar cineastiska bilder i huvudet på lyssnaren, trots att man inte förstår ett ord av texterna. Jag hoppas verkligen att Exx kommer med en fullängdare snart för den här konstellationen kan säkert åstadkomma en riktigt läcker CD. Två spår är alldeles för lite, men som smakprov på trions stil funkar singeln, då den skapar hunger efter mer.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …