Richard Hawley – Tonight the streets are ours

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, EMI, betyg: 7]

Erkänner villigt att jag har en fäbless för åldrande dandys som sjunger crooner-musik. Johan Kinde är min husgud, Kevin Rowland är en skön typ och Dino & Sinatra måste man ju bara gilla. Det är nåt speciellt med välskräddade kostymer, martiniglas, cigarrer, bitterhet, depraverat sex och allmän elegans – särskilt i kombination med storslagen musik i strålkastarljuset på en röddraperad scen.
Richard Hawley har visserligen spelat gitarr i Pulp men numera har han sällat sig till namnen i inledningen. Denna singel är en klassisk crooner-låt med stråkar och känslosam sång, som gjord för cocktail-partyn, Las Vegas-shower eller fester i The Playboy Mansion.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …