Social Ambitions – Innocence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 6]

Social Ambitions från Stockholm svänger loss i singelns titelspår. Det är en okay synthlåt om än lite väl lallig och sprallig. Det känns som att “Innocence” skrivits medvetet med ordet “hit” i tanken och jag vet inte om det är så lyckat. Nästa låt är bättre. Den heter “Believe in me” och dunkar på hårdare. Personligen föredrar jag definitivt bandet när de kör det här mer Depeche Mode-aktiga stuket. Här finns en stark refräng som inte känns glättig eller inställsam och sången är bra. Social Ambitions bjuder också på ett tredje spår, betitlat “My love” och här solar sig gruppen nästan skamlöst i Depeche Modes glans, men de gör det bra och utan att förlora sin egenart, så det är helt okay. Genomgående låter det mycket 80-tal om den här gruppen, nästan lite för mycket emellanåt faktiskt. Men framförandet är proffsigt och håller Social Ambitions samma standard på en fullängdare som på singelns två sista spår kan jag mycket väl tänka mig att de har en framtid på synthhimlen. Ett lovande band.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …