Chaka Khan – Funk This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Sony/BMG, betyg: 6]

Ett nytt album med den legendariska soulsångerskan Chaka Khan? Det första på över tio år?
Minsann. Det är inte utan en viss nyfikenhet jag tar mig an Funk This.

Speciellt spännande visar sig albumet emellertid inte vara. Men däremot väldigt behagligt att lyssna på.

Chaka Khan har en av soulvärldens varmaste stämmor. På den punkten finns det absolut inget att invända. Produktionen är klanderfri. Proffs som Jimmy Jam och Terry Lewis vet vad de pysslar med. Musiken då? Jo, de nya låtarna är tio stilrena R’n’B-/funk-/souldängor, som det inte går att tycka illa om, men som egentligen inte heller engagerar (med möjligt undantag av inledande “Back In The Day” och den sensuella duetten “You Belong To Me”). Det är här Funk This inte riktigt når fram.

Albumets stora behållning blir istället Chaka Khans hyllningar till vänner och kollegor. Klockrena covers som “Castles Made Of Sand” (Jimi Hendrix), “Sign ’O’ The Times” (Prince) och “Ladies Man” (Joni Mitchell) får mig att smälta och, trots allt, tilldela skivan ett betyg på den övre halvan av skalan.

Summa summarum: en harmlös, men absolut inte charmlös skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …