The Menzingers – A Lesson In The Abuse Of Information Technology

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Go-Kart Records, betyg: 5]

Det finns en handfull låtar på The Menzingers debutalbum som faller mig på läppen, men också flera som inte ger mig någonting. Det är okay. Man kan inte gilla allt. Vad jag uppskattar är dock det rena, råa sound med vars hjälp det här punkbandet får ut musiken genom högtalarna. Gitarrerna skär genom luften som upphettade rakblad genom ost och bandet har fin fart på tempot, utan att det går för fort. Melodierna tillintetgörs inte och sången når fram utan svårigheter. Omslaget är kul och de lugnare, mer folkrocksbetonade låtarna är rätt lyckade. Först tyckte jag inte att de passade in riktigt, men på den punkten har jag ändrat mig efter att ha spelat plattan några gånger. The Menzingers kommer från Scranton i Pennsylvania och A Lesson In The Abuse Of Information Technology är gruppens första album. Texterna består främst av politiska betraktelser och bandet har skrivit allt material utom The Clashs “Straight to hell” själva. Den gör de för övrigt en riktigt bra version av. Andra spår jag gillar är “Alpha Kappa fall off a balcony”, “Clap hands two guns” och “Richard Coury” för att tipsa om några av albumets höjdpunkter. The Menzingers skiva är allt annat än en nödvändighet, men vill du ha ett punkalbum som låter bra, som har en hyfsad variation på materialet och som känns ärlig så finns det ingen anledning att banga ett köp.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …