Wednesday , April 17 2024

Stars – In Our Bedroom After The War

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, V2, betyg: 7]

Stars från Montreal i Kanada gör lättlyssnad indiepop utan stora gester eller bombastiska inslag. Bandets låtar är nästan som bomullstussar, lätta och mjuka, med fina små melodier och två soft sjungande vokalister. Det finns ett vemod som aldrig blir svart här och en atmosfär som passar både vid nattlig- och tidig morgonlyssning. För mig är detta en skiva man spelar i enskildhet och ingen CD man lägger på under exempelvis ett party.
Inslag av new wave, stråkar och electronica gör sitt till för Stars-soundet. I regel brukar jag inte uppskatta så här ospännande trumspel, men hos Stars fungerar det konstigt nog ändå. Gruppens styrka ligger dock inte i de individuella instrumentala insatserna – möjligtvis med undantag för Chris Seligmans piano – utan snarare i helheten, och konvolutets oljemålning ger en utmärkt bild av hur musiken låter, åtminstone i mitt medvetande.
Med en fantasieggande titel som In Our Bedroom After The War skulle man kunna tänka sig att bandet skapat en konceptplatta, men titeln innebär nog bara ett övergripande tema för de individuella låtarna och bjuder inte på en genomgripande story. Det är svårt att avgöra utan texthäfte, men det är åtminstone så jag uppfattar saken. Hur som helst är Stars tredje fullängdare en många gånger vacker popplatta, som gjord för att höras vid en sprakande eldstad eller när regnet smattrar mot fönstret. Inget mästerverk, men absolut en tillgång för den som vill försköna sin värld en aning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …