Mixtapes & Cellmates – A retrospective

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, No method, betyg: 6]

Känner du till Mixtapes & Cellmates:
Då kanske du till och med redan har det mesta på denna skiva. Det är nämligen en samling som består av bandets två tidigare EP:s “Juno” och “If there is silence fill it with longing” från 2005 respektive 2006. Därtill har man slängt in två remixar och en tidigare osläppt låt.

Känner du inte till Mixtapes & Cellmates:
Har du i mitt tycke missat nåt. Denna svenska kvartett levererar nämligen bitterljuv och vemodig shoegaziingpop i en vacker mix mellan indie och electronica. Spröda melodier viras in i knaster, distade gitarrer, synthtoner, rundgångoväsen och små gulliga ljud.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …