Osunlade – Elements Beyond

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Strictly Rhythm, betyg: 5]

Om man skulle räkna alla tolvor som Osunlade get ut under 2000-talet så skulle inte ens alla mina fingrar och tår räcka till. Lägger man även till 4 fullängdare under samma tid så inser man rätt snabbt att det är en produktiv man vi har att göra med.
Musikaliskt så handlar det om en resa in i deephouse och instrumental soulinspirerad electro.
Smattrande slingor läggs på en sval housetrumma och vackra samplingar som nästan fäster sig som lugn trance. Det är små förändringar som sker under de långa låtarna som presenteras på denna tio låtar långa skiva (över 70 min).

Det jag brukar ha svårt för när det kommer till house och framförallt deephouse är de platta ljuden och de oinspirerade trummorna. Osunlade lyckas faktiskt gå förbi det där, åtminstone på större delen av skivan. Det känns relativt fräscht och smått spännande, inte minst i den hypnotiserande elva minuter långa pärlan “Frequencies” och den småfeta “139th Street” som har en öronvärmande basslinga som ständigt känns vara i rörelse.

Det hela blir fullt godkänt och för den sanna housefantasten kan Elements Beyond mycket väl vara en guldgruva.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …