Saturday , April 13 2024

Pinto – Hook me up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Krusty Stills, betyg: 5]

Mannen bakom Pinto och detta debutalbum är göteborgaren Andreas Magnusson, någon kanske känner igen namnet från Hanif, bandet som spelade en slags altcountry, typ Isolation Years och The Perishers, och släppte två plattor, den senaste för snart ett år sedan.
Numera kör han helt solo (förutom några duett-insatser) och fortfarande är det varm, organisk pop/rock som gäller. Möjligen är han lite mer akustisk under namnet Pinto.
Hanif berörde mig aldrig på djupet och inte heller Pinto når ända fram. Det är heller inte lätt att göra sig hörd i den flod av singer/ songwriters och scandicana-band som kommit fram under de senaste åren. Har man däremot inte så många andra såna skivor i hyllan kan Pinto erbjuda en stunds skön lyssning.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …