Saturday , April 13 2024

Miss T-Bones – Voodoo Doll

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Enviken Records, betyg: 9]

Enviken Records fortsätter oförtrutet sin kulturgärning att ge ut högkvalitativ rockabilly och det ser ut att sätta sina spår överallt i landet. I Värmland har rockabillykulturen aldrig dött, men i storstäderna har det varit sämre. Nyligen har dock en rockabillyklubb startats på Debaser i Stockholm och discjockeyn där borde lira Miss T-Bones nya album. För det är en verkligt bra platta bandet åstadkommit i och med Voodoo Doll. Sångerskan Annsofie Lindström från Torsåker – resten av bandet hör hemma i Enviken och Falun – har en röst som skapad för den här musiken. Den är klassisk och ren, med en rå udd när hon tar i, ungefär som Wanda Jackson när hon var yngre. Merparten av Miss T-Bones låtar är skrivna av gitarristen Ulf Back (ofta tillsammans med Anders Vestlund) som uppenbarligen kan sin rock n roll-historia. Tillsammans med Peter Fröbom på hängbjörk (ståbas) och Johan Grandin på trummor har killarna hittat ett taktfast och svängigt komp. Det ska dock poängteras att Lars Jonsson tar över Grandins stockar på tre spår och i ett par låtar med orgel är det Maria Emanuelsson som hanterar tangenterna. Lars Södervall förgyller “When I get you” med munspel. Några favoritspår för min del är stämningsfulla “Rainy night”, rockiga “My friend Mia” och “Brand new love”, men det är nästan löjligt att räkna upp enstaka spår. Den här debutplattan rockar rakt igenom så det är bara att casha upp vad den kostar och starta partyt.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …