Wednesday , June 19 2024

The Blackout Argument – Decisions

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records/ Sound Pollution, betyg: 6]

Sugen på något hårt och energiskt, något aggressivt men ändå melodiöst? The Blackout Arguments debutalbum bygger på just de ingredienserna. Det är tunga hårdrocksriff som dominerar den blandning av hardcore och metal som framförs här, med både rå och mindre rå sång, en trummis som ligger på och bankar för allt han är värd och hyggliga gitarrmelodier. Någon attack utöver den i dagsläget vanligt förekommande kan jag inte påstå att killarna från München åstadkommer, men de vet att piska upp en ilsken storm och vågar samtidigt basera “Glassbead game” på stråkar och akustiska gitarrer. Även “My life in spoken words” ger en stunds välbehövlig vila från det värsta öset och får albumet att kännas mer varierat än vad det hade varit utan den sortens pauser.
Decisions har inte det egensinne som jag kräver av ett metalband för att de ska bli några personliga favoriter, men jag mår inte heller dåligt av att manglas av spår som tunga men korta “The die song” som fungerar som ett intro till också korta “Regain serenity”. Inte heller “Remain in silence” eller “Overdose narcosis” är några tokiga urladdningar. Tyvärr har många låtar en förmåga att försvinna ur medvetandet när plattan tar slut, men The Blackout Argument är på god väg och som debutalbum är Decisions fullt ärbar.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …