Broken Social Scene – Broken Social Scene Presents Kevin Drew – Spirit Of…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Arts And Crafts/ V2, betyg: 6]

Den här plattan kan antingen ses som ett soloalbum av Kevin Drew, uppbackad av bandet Broken Social Scene som han är medlem i, eller en Broken Social Scene-platta med Kevin Drew i huvudrollen. Det är hugget som stucket egentligen. På albumet framför det kanadensiska indiebandet i vilket fall som helst låtar skrivna av Kevin Drew, som också är en av skivans tre producenter. Tanken är att det här konceptet ska upprepas framöver och nästa år ska en liknande platta släppas, då med Brendan Channing i strålkastarljuset. Resultatet av den här CD:n har dock blivit till en rätt ojämn skapelse med höga toppar, men också med spår som glider närmast omärkbart förbi. Även det högkvalitativa materialet känns ojämnt eftersom stilarna och idéerna är väldigt många. Plattan utgör över en timme lång speltid vilket gör det svårt att hålla samman materialet och jag kan inte tänka mig att någon kan uppskatta allting här. Personligen är jag övertygad om att bandet och Kevin Drew själv förlorar på sin givmildhet. Det hade blivit en bättre CD om bandet använt skalpellen och skurit bort en kvart, tjugo minuter av materialet. Men “Presents Kevin Drew – Spirit of…” bör inte undvikas trots allt. Däremot bör man vara medveten om att innehållet studsar mellan experimentell pop, lättlyssnad och vacker musik, nästan loungepop ibland, samt inslag av hårdare psykedelia och akustisk gitarrpop.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …