Sid – Hoshi No Miyako

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records/ Sound Pollution, betyg: 1]

Det här är en riktigt horribel platta. Sid menar att musiken bjuder lyssnaren att drömma sig bort på semester, men den semestertrippen stannar jag hellre hemma ifrån. Sids så kallade J-Rock är så 80-tals plastig, glättig och rent ut sagt fjantig att melodifestivalen a´ la 1985 känns som ett fullgott alternativ. Det här är dålig schlager, förklädd i diverse uniformer där blåset och stråkarna drar iväg på det mest inställsamt tillrättalagda sätt man kan tänka sig. Möjligtvis kan bandet lyckas i hemlandet på grund av texterna som framförs på japanska och som jag givetvis inte förstår ett dugg av, för någon förklaring till deras framgångar i hemlandet måste ju finnas, och musiken kan det knappast hänga på. Personligen har jag inget emot att band sjunger på sitt hemspråk då bra låtar alltid kan kompensera för språkbristerna, men när musiken som här är fullständigt intetsägande så går alltihop bort fullständigt.
Om någon minns dyngunderhållningen Solstollarna som gick på TV under 80-talet och den musik som framfördes där, så har ni en hyfsad bild av hur Sid låter. Plussa på med nämnda melodifestival bara, så är bilden klockren. Det var i ärlighetens namn väldigt, väldigt länge sedan jag hörde en så här värdelös platta. Vem ska lyssna på detta är det tänkt? Lillie & Sussie-nostalgiker? Jag tänker då aldrig göra det igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …