The Soulshake Express – Heavy Music

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Reputation, betyg: 8]

The Soulshake Express är tillbaka , denna gång med en fullängdare, så håll i hatten gott folk. Här gungar och svänger det nämligen ordentligt och det är svårt att värja sig från attackerna. Å andra sidan finns det ingen anledning att göra det heller. Bättre att haka på när värmlänningarna bjuder på party i garagerockland. Mycket roligare blir det nämligen inte med brallorna på. För er som var vakna förra året och köpte splitalbumet de här killarna gjorde tillsammans med norska Opel kommer igenkänningsfaktorn att vara uppenbar. Några av de spåren kommer nämligen i repris här av någon anledning. Ni som försov er och missade det släppet har desto mer att se fram emot nu. Ni kommer nämligen få en fet retrospark i häcken som smakar både 60-tals garage, pre-punk, sanslöst rock n roll-groove och party-stomp. Det fina med The Soulshake Express är dessutom att de skriver låtar med melodier man minns och i det fuzzsprakande gitarrlarmet klöser en hammondorgel ögonen ur dig samtidigt. Tyvärr missade skivbolaget att slänga med ett omslag till plattan, så jag vet inte vad bandmedlemmarna heter, men jag vet att de är fem stycken, att sångaren har perfekt röst för den här typen av musik och att plattan lär landa i CD:spelaren nästa gång jag vill komma i stämning för fest med energidryck. Det räcker bra långt, det.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …